De eerstvolgende Transgender avond is op woensdag 5 juni 2024
LET OP! LET OP!! 
Elke maand eten we op een andere locatie: Dit keer bij Thais restaurant Kinnaree , Eerste Anjeliersdwarsstraat 14, 1015 NR Amsterdam.
We vertrekken om ca. 18:00 uur vanuit café De Kat in de Wijngaert, Lindengracht 160 1015 KL Amsterdam, naar het restaurant
Alleen voor het eten uiterlijk op maandag 29 april 2024 aanmelden via ons algemene e-mailadres: info@transgendersamsterdam.nl
Tussen 20:45 en 21:15u komen we dan weer terug in café De Kat in de Wijngaert
.

Eventuele wijzigingen in het normale programma vermelden wij op deze plek.

 

Groepsfoto bij Student hotel Op deze pagina behandelen we een aantal onderwerpen

 • Waar wordt de transgender avond gehouden?
 • Wat houdt de transgender avond in?
 • Waarom zou je een transgender avond bezoeken?
 • Durf je niet naar de transgender avond te komen?
 • Wat kan je verwachten?
 • Wanneer is er een transgender avond?
 • Zijn er regels op een transgender avond?
 • Waarom een transgender avond in Café De Kat in de Wijngaert?
 • Parkeren in de Jordaan of op P&R
 • Vanaf 18.00 uur eten in een wisselend restaurant (volg deze pagina dus regelmatig)
 • Om ca. 20:45-21:15 uur weer in Café De Kat in de Wijngaert

LET OP: In het geval er wijzigingen zijn, dan vermelden we die in een gele banner aan de bovenzijde van deze pagina.  Mocht je nog vragen hebben, mail ons dan gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Foto buitenterras Café de Kat in de Wijngaert

 

Waar wordt de transgender avond gehouden?
Deze wordt gehouden in Café De Kat in de Wijngaert, Lindengracht 160, 1015 KL Amsterdam

Let op: Mocht er echter een wedstrijd zijn van de voetbalclub Ajax op de eerste woensdag van de maand, dan blijft de groep meestal op de locatie van het restaurant. Iedereen is dan welkom om daar aan te schuiven aan de tafel om alsnog een gezellige avond te hebben. De meeste data zijn echter niet vooraf bekend, dus check voor alle zekerheid voordat je naar onze avond komt of Ajax speelt.

 

 

Wat houdt de transgender avond in?
Dit is een gezelligheidsbijeenkomst van en voor transgenders.
Hier kunnen we elkaar ontmoeten, gezellig kletsen, onder het genot van een kopje koffie of drankje.

 Foto buitenterras met bezoekster Transgenders Amsterdam avond

 

Waarom zou je een transgender avond bezoeken?
Allereerst omdat het gezellig is. Je ontmoet er andere mensen en kunt ervaringen uitwisselen, vragen stellen of tips krijgen. Anderen zijn er omdat je er gewoon een avondje 'je andere zelf' kunt zijn.

 

Durf je niet naar de transgender avond te komen?
Wanneer je voor het eerst een transgender avond gaat bezoeken, wordt het pas echt spannend. Het is een enorme stap, dat weten wij natuurlijk als geen ander!! Steevast horen we op de eerste avond: "Dat had ik jaren eerder moeten doen!" Zo hebben de gastvrouwen dat zelf – vele jaren geleden – ook ervaren.
We merken ook dat velen de eerste stap niet durven zetten....  We helpen je daarbij graag. Mail even met onze contactdame en overleg over je onzekerheden. Zo kunnen we bijvoorbeeld al even afspreken voorafgaand aan de transgenderavond om het ijs te breken. Op die manier voel je je wat meer op je gemak wanneer de andere bezoek(st)ers binnen komen. Maar belangrijk: mail ons even uiterlijk een paar dagen van te voren. Dan kunnen we daarop inspelen en een afspraak maken.

 

Foto van Livia, gastvrouw bij Transgenders Amsterdam

 

Wat kan je verwachten ?
Bij binnenkomst word je opgevangen door de gastvrouw. Dit is een ervaren transgender. Ze vindt het leuk dat je de drempel hebt overwonnen om te komen.
Je kan dus 'als je andere zelf' komen, maar ook in je normale kleding wanneer je eerst de kat uit de boom wilt kijken.
Na binnenkomst is er altijd een kopje koffie en kan je door de gastvrouw even voorgesteld aan anderen (wanneer je daar prijs op stelt).
Vaak wordt een andere naam gebruikt die bij je uiterlijk hoort (dus is het handig daar alvast over na te denken).
Tip: meldt dat je nieuw bent en – indien dat van toepassing is – niet zo makkelijk contact legt. Dan kan de gastvrouw daar ook een beetje op letten en kan jij een beroep op haar doen.

 

Wanneer is er een transgender avond?
Boven aan deze pagina en de startpagina staat de datum van de eerstvolgende avond. In Amsterdam houden we deze avond standaard op de eerste woensdag van de maand.

 

Zijn er regels op een transgender avond?
Je bent van harte welkom op de transgender avond. De deur staat open voor iedereen die zichzelf thuis voelt bij transgenders of op een andere manier sekse overschrijdend bezig is.
Er is geen dresscode, maar kleed je wel zo dat dit geen aanstoot geeft.
Er wordt geen entree geheven, maar soms gaan we met de pet langs voor een vrijwillige bijdrage.

 

De Kat in de Wijngaert binnen

 

Waarom een transgender avond in Café De Kat in de Wijngaert?
We hebben voor dit café gekozen omdat wij de overtuiging hebben dat transgenders niet 'weggestopt' hoeven te worden, maar onderdeel uitmaken van onze samenleving. 
Daarom hebben we gekozen voor een café in de Jordaan, omdat we ons hier prettig en vrij voelen en ook de omgeving goed omgaat met de diversiteit van onze samenleving.
Vanaf 17.45 uur ben je van harte welkom in Café de Kat in de Wijngaert ( http://www.dekatindewijngaert.nl ). Dan begint de avond nog niet. De gastvrouw kan ook eerder aanwezig zijn wanneer je dat graag wil, maar maak even een afspraak via de mail. Op die manier kan je alvast kennis maken. Maar laat even weten of je dat wil. Omstreeks 18:00 uur komen vele dames tegen die tijd 'binnendruppelen' en vertrekken we naar het eetcafé om met elkaar de maaltijd te gebruiken.

 

Parkeren in de Jordaan of op P&R
Het parkeren van je auto in de jordaan is niet goedkoop (tarief 2023:  € 7,50 per uur). Vergeet niet je kenteken in te toetsen op de automaat die je overal kunt vinden. Ook zijn er 'apps' waarmee je kunt betalen (o.a. Parkmobile, Yellowbrick en ANWB-parkeren). Meer informatie over de parkeertarieven vind je hier.
Er is ook een goedkoper alternatief: parkeren bij P en R locatie buiten de binnenstad en met openbaar vervoer naar de Jordaan. Dit werkt als volgt (2023): Zet de auto op een P en R locatie, dan betaal je na 10.00 uur en in het weekend slechts 6 euro voor 24 uur parkeren. Je kunt gebruik maken van de eigen OV kaart (let op: dus NIET!! betalen met je pinpas). Volg de aanwijzingen op de automaten. Voor 10.00 uur parkeren kost 13 euro. Het geldt alleen voor bezoek aan Amsterdam Centrum. Zie ook alle gegevens op de pagina Parkeren en Verkeer op de website van de gemeente amsterdam.

 

Vanaf 18.00 uur in een wisselend restaurant in de jordaan.
Vanaf 18.00 uur lopen wij met iedereen die mee wil eten naar het restaurant. De keuze van dit restaurant wisselt de komende tijd regelmatig, maar we blijven op loopafstand van café de Kat in de Wijngaert.
Meestal wordt er rond 18.30 besteld en eten we er doorgaans met 3 gangen. Er wordt gezellig gekletst, gegeten en (een wijntje) gedronken. Aan het eind wordt de rekening over de aanwezigen verdeeld. Mocht je later gekomen zijn en een gang minder hebben gegeten of had je niet zo veel trek, dan wordt daar uiteraard rekening mee gehouden bij de verdeling. Gemiddeld kost het ongeveer 40-45 Euro per persoon incl. consumpties.

 

Om ca. 21:15 uur weer in Café De Kat in de Wijngaert
Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die niet mee gaan eten. Die zijn er doorgaans ook wel eerder dan 21.15 uur in café De Kat in de Wijngaert. De groep die wel is gaan eten is meestal wel rond 21.15 uur weer terug in café De Kat in de Wijngaert, maar dit kan ook later worden wanneer het eten uitloopt.
De rest van de avond is het gewoon gezellig kletsen over van alles en nog wat. Tussen 00.00 en 01.00 uur sluit café De Kat in de Wijngaert.

 

Tot ziens bij de transgenderavond in Café de Kat in de Wijngaert, Lindengracht 160, 1015 KL Amsterdam

Copyright ©  2022 Transgenders Amsterdam.